Skydda din identitet som ett proffs

För dig som jobbar inom ett proffsyrke som exempelvis musiker eller skådespelare kan det vara viktigt att skydda sin identitet. Eftersom att proffs ofta får ta en mer offentlig roll gäller det att skydda sig mot identitetsstölder.

En stöld av någons identitet kan ofta få stora konsekvenser och inte minst för den som är en offentlig person. För dig som är ett proffs gäller det därför att vidta åtgärder för att skydda din identitet innan något händer, men även lägga upp en plan ifall det skulle ske. För den som vill ha hjälp innan och efter man drabbas av en identitetsstöld kan ett ID-skydd vara ett bra alternativ.

Identitetsstölder allt vanligare

För många kan det låta främmande att vara tvungen att skydda sin identitet, men identitetsstölder har blivit ett alltmer populärt brott även i Sverige. Stölderna sker antingen fysiskt genom kort och legitimationer, eller via internet. Den senare av dessa har blivit allt vanligare i takt med att svenskarna sparar allt mer privatinformation på nätet. För dig som jobbar inom ett proffsyrke kan det därför bli aktuellt att ta till vissa förebyggande åtgärder:

  • Spara mindre på nätet. Ett effektivt sätt att minska möjligheten för hackare och liknande att stjäla din information är att spara mindre på nätet. Om du behöver spara något kan det även vara en god idé att kryptera denna information.
  • Använd inte öppna Wi-Fi anslutningar. Öppna Wi-Fi anslutningar har blivit allt vanligare, men är även en stor risk när det kommer till identitetsstölder. För att undvika denna risk är det därför klokt att enbart använda krypterade anslutningar.
  • Håll koll på din plånbok. Den mest klassiska formen av identitetsstölder är fortfarande aktuell och därför är det klokt att alltid hålla uppsikt över dina fysiska dokument.

Ett alternativ som ger dig större trygghet både före och efter en identitetsstöld är ID-skydd.

ID-skydd hjälper dig genom hela processen

I takt med att identitetsstölder blir allt vanligare ökar även utbudet av skydd mot den här typen av brott. Ett alternativ som kan hjälpa dig genom hela processen när du blir drabbad av en identitetsstöld är ett ID-skydd. Ett ID-skydd kan hjälpa dig på flera sätt:

  1. Använd förebyggande åtgärder. Många ID-skydd hjälper dig att förhindra identitetsstölder. Bland annat kan de varna dig när ditt namn används för att teckna ett nytt abonnemang eller ta ett lån. Genom den här övervakningen av hur ditt namn används blir det enklare för dig att hålla koll på om din identitet blir stulen.
  2. Ta del av juridisk hjälp. För den som drabbas av en identitetsstöld blir det ofta ett långt juridiskt efterspel. Med ett ID-skydd kan du få hjälp av en jurist att hantera inkomna fakturor och lån och överklaga dessa.
  3. Skydda dig med försäkringar. Genom ett ID-skydd får du möjligheten att använda flera försäkringar. Dessa kan täcka dina utgifter i och med identitetsstölden, men även ersättning för andra skador som uppstår i samband med brottet.

För dig som vill teckna ett ID-skydd kan det vara klokt att jämföra dessa innan. Via ID-skydd.nu kan du enkelt jämföra de olika aktörerna och se vilken som passar dig bäst. Du kan även se aktuella priser och teckna det ”abonnemang” som passar din ekonomiska situation.