Låna pengar för att köpa utrustning

lana-pengar-till-utrustningVad du än vill utöva på professionell nivå så kommer det att krävas tid, planering, engagemang men kanske framför allt träning. För att det alls ska vara möjligt att träna krävs i sin tur rätt utrustning. Det kan handla om allt från utrustning för stavhopp till tatueringsutrustning, från seglingsutrustning till DJ-bord. Men det är tyvärr inte alla som har råd att finansiera så stora köp som utrustning ofta är. Ett alternativ som därför blir allt populärare är att låna pengar för att köpa utrustning, speciellt med den låga ränta som vi har i dagsläget. Att låna pengar kan vara det som behövs för att känna att det finns en realistisk chans att nå de mål du satt upp för dig själv.

Låna pengar för att finansiera större köp

Det kan handla om att starta igång något nytt eller kanske bara nästa steg i karriären. Utrustning behövs inom nästan alla proffsyrken och är alltid till för att hjälpa utövaren. Vilken typ av utrustning du än bestämmer dig för att låna pengar till så finns det några saker du bör tänka på:

  • Värdeminskning – När du planerar ditt köp så är det viktigt att veta vad du kommer att få vid en eventuell försäljning. Det du köpt kan komma att minska i värde vilket leder till att du inte får tillbaka de pengar du investerat.
  • Försäkring – Vid köp av dyr utrustning så kan det behövas en speciell försäkring som täcker stöld, skada och förlust. Om något händer din utrustning samtidigt som du inte har någon försäkring så kan det bli extra svårt att betala tillbaka pengarna du lånat.
  • Intäkter – Kommer din utrustning att kunna hjälpa dig att skapa intäkter så kanske du kan ha råd att lägga lite extra pengar på köpet. Intäkterna kan hjälpa dig att betala av de räntekostnader som ditt lån innebär vilket gör köpet till en riktigt bra investering.

Köp dyr utrustning på avbetalning

Vid köp av dyr proffsutrustning så kan du i många fall erbjudas avbetalning. Här gäller det att du är vaksam för eventuella extra omkostnader som fasta avgifter i form av uppläggningsavgift, aviavgift etc. Du ska också vara noggrann med att undersöka vilken ränta du får på avbetalningen. I många fall så kan det vara billigare att låna pengar än att betala på avbetalning.

Låna endast pengar du vet att du kan återbetala

När du lånar pengar så är det viktigt att du har en plan för hur du ska återbetala de lånade pengarna. I den planen ska även räntekostnader för lånet finnas med. Känner du att du kanske inte kommer att ha råd att betala tillbaka pengarna du lånat så rekommenderar vi att du avvaktar med ditt köp. Alternativt kan du försöka hitta andra sätt att finansiera ditt köp av utrustning.