Därför är A-kassa viktigt för dig som proffs

Du som jobbar inom ett proffsyrke är säkert medveten om att arbetsmarknaden kan variera starkt. Till skillnad från ”vanliga” jobb kan proffs möta många utmaningar när trender och konjunkturer ändras. Av denna anledning är det också mycket viktigt att gå med i en A-kassa.

Proffsyrken har inte samma säkerhet

Du som jobbar som DJ eller musiker vet säkerligen problemet av ett bristande publikintresse. Det är skillnad på att arbeta i butik och att arbeta med ett proffsyrke. Till skillnad från hur den som jobbar i en butik har det är din karriär inom ett proffsyrke utsatt på ett annat sätt. Är du exempelvis idrottsproffs finns risken för att sporten blir opopulär eller att du skadar dig. Detta skiljer sig mycket från att jobba i ett kontor där du troligtvis kan jobba hela livet utan att ägna så mycket tanke åt det. Av denna anledning är det också desto viktigare för ett idrottsproffs att försäkra sin inkomst, exempelvis genom att gå med i en A-kassa.

A-kassa viktigt för proffs

För dig som jobbar inom ett proffsyrke och blir av med jobbet kan ett medlemskap i en A-kassa vara en stor hjälp. Genom ett medlemskap i en A-kassa kan du få upp till 85% av din lön i ersättning om du förlorar din arbetsförmåga eller ditt arbete. Ett problem som många proffs möter är dock att de är begränsande i  vilka A-kassor du faktiskt kan vara medlem i. För de allra flest proffsyrken finns det dock ett medlemskap som passar. Exempelvis de som jobbar inom musik eller kultur har lätt att hitta passande A-kassor.

Tips! Sök och hitta rätt A-kassa för dig redan idag, så att du kan få ersättning ifall du förlorar ditt arbete.

För dig som jobbar inom ett proffsyrke kan det vara enklast att söka efter en A-kassa som passar just dig. Det enklaste sättet att hitta en A-kassa för dig är via A-kassa.se. Där kan du dels leta efter A-kassor som passar dig, men du kan även läsa mer om olika villkor och fördelar som du kan få med ditt medlemskap.