Så får du lån till din proffsverksamhet

För den som driver ett företag i någon form av proffsyrke, kan det vara svårt att få ett lån beviljat. Dels är det svårt för många företag att få in kapital när du är relativt ny på marknaden, men det kan vara ännu svårare när du är i en bransch som få förstår.

Därför kan det vara bra att veta hur du som driver ett företag inom exempelvis idrott eller musik kan få ett företagslån enklast. Dels gäller det att ha koll på sin egen verksamhet, men det kan även hjälpa om du förstår hur långivaren gör sin bedömning.

Proffsverksamhet kan vara svårt att förstå

För den som jobbar inom ett proffsyrke som exempelvis Tatuerare eller Diskjockey och driver ett eget företag kan det vara svårt att bli tagen på allvar. Dels eftersom att den här typen av verksamhet är relativt ny, men även eftersom en liten del av inkomsterna är fasta. Eftersom verksamheten till stor del bygger på uppdrag eller spelningar kan det vara svårt att visa att verksamheten är stadig och lönsam.

Tänk på! Även om det kan vara svårt är det på inget sätt omöjligt att få företagslån för dig som företagare inom proffsverksamhet.

Det här kan betyda att det blir svårare för dig än för andra företag att få företagslån, men det är inte omöjligt. Det innebär helt enkelt att du kan behöva förbereda dig mer inför och under förhandlingarna med olika långivare.

Förbered dig inför ditt företagslån

För den som vill ta ett företagslån finns det flera saker att tänka på både innan och under ansökningen:

  1. Jämför långivare. Innan du börjar ansöka om företagslån är det klokt att jämföra de olika långivarna. Idag är det mycket enkelt att göra detta via exempelvis Företagslån.com där du kan jämföra flera olika långivare. Genom att jämföra långivarna blir det enklare att bilda en uppfattning om vilka villkor du kan förvänta dig för ditt företagslån.
  2. Presentera din verksamhet. Om du agerar i ett proffsyrke kan det vara klokt att lägga extra mycket energi på att presentera din affärsidé. Eftersom få har förståelse för vilken lönsamhet som kan förväntas kan detta krävas för att få ditt lån beviljat.
  3. Strukturera din ekonomi. Innan du går in för förhandlingar om lånevillkoren är det mycket klokt att göra en sammanställning av din ekonomi. Detta hjälper dig lika mycket personligen som det underlättar att få ditt lån godkänt.
  4. Förklara din expertis. Lika viktigt som det är att presentera din verksamhet är det att förklara din expertis. Eftersom den här typen av verksamhet är olika lönsamma beroende på hur duktig och välkänd du är kan även detta påverka dina chanser att få ett lån.

Genom att följa dessa steg så får du dels bättre villkor för ditt lån, men du får även större chanser att få ditt lån beviljat överhuvudtaget.